Põhjuseks on kommunistliku riigi eelmisel kuul tehtud tuumakatsetus, mis oli vastuolus mitmete varasemate ÜRO resolutsioonidega, vahendab BBC News.

Sanktsioonid kujutavad endast Korea Rahvademokraatliku Vabariigi laevade kontrollimist, suuremat relvamüügi embargot ja mitmeid rahanduspoliitilisi meetmeid.

USA esindaja ÜRO-s Rosemary DiCarlo ütles, et hääletamine näitas tugevat ja ühist vastust Põhja-Korea “vastuvõetamatule tegevusele”.

Hiina Rahvavabariigi saadik Zhang Yesui sõnul näitab resolutsioon maailma “kindlat vastuseisu” Põhja-Korea tuumaambitsioonidele. Ta nimetas otsust “sobivaks ja tasakaalus olevaks”, kuid lisas, et meetmeid, mis lubavad riikidel Põhja-Korea laevu inspekteerida, tuleks kasutada ettevaatlikult ja ilma relvajõu või sellega ähvardamiseta. Hiina esindaja hinnangul seadis Põhja-Korea tuumakatsetus ohtu piirkonna turvalisuse ja stabiilsuse.

Hiina ja Venemaa on varem olnud Põhja-Korea karistamise suhtes äraootaval seisukohal.

Washingtoni kinnitusel on nende eesmärgiks, et Põhja-Korea naaseks nn kuuepoolsetele läbirääkimistele USA, Hiina, Lõuna-Korea, Jaapani ja Venemaaga.