Sudaan kandideeris Aafrika kohale rahvusvahelise rahu ja julgeoleku eest vastutavas Julgeolekunõukogus ja ta olid üles seadnud Aafrika riigid.

Washington oli aga otsustavalt Sudaani vastu, süüdistades teda seotuses rahvusvahelise terrorismiga ja inimõiguste rikkumises. Koha võitiski Sudaania vastaskandidaat Mauritius.

ÜRO kehtestas Sudaanile 1996. aastal diplomaatilised sanktsioonid, sest Hartum ei andnud välja meest, keda väidetavalt üritasid 1995. aastal Etioopias tappa Egiptuse presidenti Hosni Mubarakki. Praeguseks soovivad kõik Julgeolekunõukogu liikmed peale USA sanktsioone tühistada, sest nii Etioopia kui ka Egiptuse kinnitusel ei viibi kahtlusalused enam Sudaanis.

Mauritius võitis Peaassamblees toimunud hääletuse neljandas voorus tulemusega 113-55.

Kahele Euroopa kohale kandideerinud kolmest riigist jäi häältega välja Itaalia. Esimeses voorus osutus valituks Iirimaa, Norral kulus võiduks neli vooru.

Colombia ja Singapur valiti vastavalt Lõuna-Ameerika ja Aasia kandidaadina Julgeolekunõukokku 168 häälega.

Julgeolekunõukogu koosneb viiest alalisest liikmest — USA, Venemaa, Suurbritannia, Hiina ja Prantsusmaa — ning 10 ajutisest liikmest, kellest viis vahetatakse igal aastal välja. 31. detsembril saab kaheaastane aeg täis Argentinal, Kanadal, Malaisial, Namiibial ja Hollandil.