Resolutsiooniprojekti esitas Venemaa ja selle kiitsid ühehäälselt heaks julgeolekunõukogu kõik 15 liiget, kuigi USA esindaja Samantha Power nimetas seda irooniliseks, võttes arvesse, et Moskva toetab lahingutegevust Ida-Ukrainas, vahendab Reuters.

„Venemaa kirjutab alla kokkulepetele, siis teeb kõik, mis tema võimuses, et neid õõnestada, Venemaa kuulutab rahvaste suveräänsust ja siis käitub, nagu naabri piire ei eksisteeriks,“ ütles Power pärast hääletust. „Mõte, et Venemaa, kes on tekitanud ja eskaleerib jätkuvalt vägivalda Ukrainas, on täna pannud lauale resolutsiooni, mis kutsub konflikti rahumeelsele lahendamisele, on pehmelt öeldes irooniline.“

Resolutsioonis avaldati toetust relvarahukokkuleppele, milleni jõuti öö läbi kestnud läbirääkimiste järel eelmisel nädalal Minskis, ning kutsuti kõiki pooli üles seda täitma.

Julgeolekunõukogu väljendas täielikku austust Ukraina suveräänsuse, sõltumatuse ja territoriaalse terviklikkuse vastu ning sügavat muret traagiliste sündmuste ja vägivalla pärast Ukraina idaregioonides.

„Kriisi algusest peale on Venemaa kutsunud aktiivselt üles rahumeelsele lahendusele kaasahaarava, läbipaistva dialoogi kaudu Ukraina sisekonflikti osapoolte vahel,“ ütles Venemaa esindaja ÜRO-s Vitali Tšurkin.