„Tema [Medvedevi] pingutusi hinnatakse, kuid need pole selleks piisavalt tulemusi andnud, et neid võiks edukaks nimetada,” ütles Pillay Reutersi vahendusel. „Inimõiguste alal on endiselt liiga palju probleeme.”

Pillay sõnul on Medvedevi moderniseerimisplaanid veidi edenenud, kuid ta rõhutas, et on ka mõningaid tõsiseid tagasilööke ja ilmselgelt tõsiseid õigusalaseid vigu. Viimaste hulgas nimetati inimõiguslaste ja uurivate ajakirjanike mõrvu, hirmutamist ja tagakiusamist.

Alates 2000. aastast on Venemaal lahendamata 19 ajakirjaniku mõrvad. New Yorgi ajakirjanike kaitse komitee „karistamatuse indeksis” on Venemaa kaheksandal kohal. Selles nimekirjas on riigid, kus ajakirjanikke tapetakse regulaarselt ja valitsused ei suuda mõrvu lahendada.

Pillay sõnul olid ajakirjanik Anna Politkovskaja, inimõiguslase Natalja Estemirova ja advokaat Sergei Magnitski surmade uurimised läbipaistmatud ning ÜRO ametnik kutsus Vene võime üles nende juhtumite kohta tõde paljastama, mis oleks võtmetähtsusega Vene võimude oma tegevuse usutavuse suurendamiseks.