"Euroopa Komisjoni presidendi ja Euroopa Keskpanga juhi kandidaadid on naised ning ALDE sai Euroopa Nõukogu presidendi juhi koha," ütles Paet.

Ta lisas, et ALDE (või ka Renew Europe - eelmisel kuul ALDE poolt kasutusele võetud bränd- K.R.) jaoks on esmakordne saada koht EL-i juhtimise tipus.

Samas nentis Paet, et sama hästi ei läinud geograafilisel tasakaalul, ses Ida-Euroopa ja Põhjamaade esindajaid tippametites pole.

Lisaks pidi Euroopa Rahvapartei taganema enda poolt tugevalt toetatud tippkandidaatide ehk spitzenkandidateni-süsteemist. Euroopa Rahvaparteil saan praeguse kolme ELi tippametikoha asemel olema üks.

"Samas on muidugi kõige olulisem sisu ehk see, milline saab olema järgmisel viiel aastal Euroopa Liidu poliitikategemise sisu," lisas Paet.

Täna nimetasid ELi riigipead ja valitsusjuhid Euroopa Komisjoni presidendi kandidaadiks Saksamaa kaitseministri Ursula von der Leyeni ning valisid ülemkogu eesistujaks Belgia peaministri Charles Micheli.

Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrgeks esindajaks Hispaania välisministri Josep Borrell Fontellesi ning Euroopa Keskpanga presidendi kandidaadiks Christine Lagarde’i.