Maha jäetud katkised mänguasjad, tolmuga kaetud kingad, katki tulistatud aknad ja puruks pommitatud naabermajad. Selline näeb välja koht, kust Alani pere sõja eest põgenes, kui Islamiriik nende kodulinna Põhja-Süürias ahistama hakkas, vahendab Ilta-Sanomat.

Pere elas pikka aega Türgis, kuni nad püüdsid eelmisel nädalal paadiga Kreekasse pääseda. Kui paat merel ümber läks, uppusid pereema ning kolme- ja viieaastased poisid. Foto liivarannal lamavast kolmeaastasest Alanist tõusis hetkega pagulaskriisi puudutavamate hulka.

Poisi isa Abdullah Kurdi pääses eluga ning viis naise ja poegade surnukehad matmiseks Kobanisse. Isa on öelnud, et jääb nende juurde sõjaohtudele vaatamata.

Pere endise kodumaja naabruses on täiesti varemeteks pommitatud hooneid. Linnas elab endiselt kõigest hoolimata isa sugulasi. Viimasel ajal on linn olnud taas kurdi vägede käes.

Abdullah Kurdi pere elas alguses Damaskuses, kuid kodusõja alates kolisid nad Kobani lähedale. Abdullah töötas üle piiri Türgis, kuid Islamiriigi ohu kasvades pidi kogu pere lõpuks Süüriast põgenema.

Kobani elanikkonnast on suurem osa endiselt pagulastena välismaal. Kesklinna hävinud kanalisatsioonivõrk on parandatud, kuid ülesehitustööd pole sõja tõttu saadud alustada. Islamiriik on jätkanud rünnakuid muu hulgas enesetaputerroristide abil.

Jaga
Kommentaarid