Pirkanmaa politseinik võttis täna varahommmikul omavoliliselt jaoskonna territooriumilt politseiauto ning pärast lühikest sõitu maandus lõpuks lumehanges, kirjutab Helsingin Sanomat.

Sündmust pealt näinud inimesed teatasid juhtumist häirekeskusse. Kohalesaabunud politseipatrulll lasi ametivennal alkomeetrisse puhuda ning tuvastas, et mees oli purupurjus.

Rooli tagant purjuspäi tabatud 30-ndates aastates vanemkonstaabel oli läinud Tampere politseijaoskonna ruumidesse, rääkis Pirkanmaa kriminaalpolitsei komissar Juha Myllymäki. Konstaabel valis sõiduriistaks politseivärvides Ford Mondeo ning maandus lumehanges varahommmikul kella viie ajal.

Nii juht kui auto pääsesid väikeste vigastustega. Teekond politseijaoskonna parklast kuni saatuliku lumehangeni oli õnneks vaid paarikilomeetrine.

Prokuratuur alustas uurimist ning konstaablile esitatakse kahtlustus joobes juhtimises, auto ärandamises ning liiklusohtliku olukorrra tekitamises.

Juba aastaid politsei ridades töötanud konstaabli senine teenistuskäik on olnud laitmatu, nentis Myllymäki.

Politsei ei avalda juhtunu üksikasju ega seda, milline valve on Tamperes politseisõidukitel. Ka ei taheta öelda, kuidas sai roolijoodikust korravalvur enda kasutusse autovõtmed.