30-aastane Natasha Harris, kes kasvatas kodus oma kaheksa-aastast last, suri 2010. aasta veebruaris südamerabandusse. Fairfax Media teatel tunnistas tema arst Dan Mornin neljapäeval, et naine kannatas tõenäoliselt hüpokaleemia ehk kaaliumipuuduse all, mis arsti arvates on üleliigse Coca-Cola joomise ja halva toitumise tagajärg, vahendab MyFox8.

Hüpokaleemia sümptom võib olla ebanormaalne südamerütm, kinnitab USA rahvuslik südameinstituut.

Mornini sõnul võis surmale kaasa aidata ka Coca-Colas leiduva kofeiini mürgine tase. Naise elukaaslane Chris Hodgkinson tunnistas, et ta jõi iga päev 8-10 liitrit Coca-Colat.

„Esimene asi, mida ta hommikul tegi, oli juua Coca-Colat voodi kõrvalt ja viimane asi, mida ta õhtul tegi, oli juua Coca-Colat,“ ütles Hodgkinson. „Ta oli Coca-Colast sõltuvuses.“

Hodgkinson ütles lisaks, et Harris sõi vähe ja suitsetas umbes 30 sigaretti päevas. Enne surma oli naisel probleeme vererõhuga ja energiapuudus.

Teine patoloog, doktor Martin Sage ütles, et on kindlasti hästi demonstreeritud, et ülemäärane pikaaegne või lühiaegne Coca-Cola manustamine võib olla dramaatiliselt sümptomaatiline ning on tugevad hüpoteetilised põhjused, miks see võib eraldiseisvatel juhtumitel surmavaks muutuda.

Otago ülikooli toitumisteadlane Lisa Te Morenga ütles Associated Pressile, et ükskõik millise vedeliku ülemäärane tarbimine külmas kliimas võib tõenäoliselt segi lüüa keha looduslikud süsteemid ja tasakaalu.

Coca-Cola Okeaania pressiesindaja teatas oma avalduses, et firma tooted on ohutud.

„Me ühineme koroneri jagatud informatsiooniga, mille kohaselt võib igasuguse toiduaine, sealhulgas vee, väga ülemäärane manustamine lühikese ajaperioodi jooksul koos eluks vajalike toitainete ebapiisava tarbimisega ja vajaduse korral sobiva meditsiinilise sekkumiseta, olla dramaatiliselt sümptomaatiline.“