Washingtonis protestimarsi korraldajad hindasid osavõtjate arvu 100.000 inimesele ning politsei sõnul vastas see arv tõele, vahendab Postimees Online.

Ka Londoni kesklinnas marssisid inimesed USA juhitud sõja vastu. Sealse politsei hinnangul võttis meeleavaldusest osa 10 000 inimest, kuigi korraldajad väitsid, et kohal oli 100 000 sõjavastast.

Väiksemad meeleavaldused toimusid veel Kopenhaagenis, Damaskuses, Helsingis, Pariisis, Roomas, Soulis, San Franciscos, Los Angeleses ja Seattle’is.

USA poliitika hukkamõistuga rahvusvahelist kuulsust kogunud Briti parlamendiliige George Galloway lausus, et Blair ja Bush ei suuda enam sissetungi Iraaki õigustada.

“See ei ole tsivilisatsioonide kokkupõrge, sõda Lääne ja Ida rahvaste vahel, sõda kristluse ja islami vahel; George Bush ei esinda mingit tsivilisatsiooni,” teatas Galloway.

Washingtonis oli meeleavaldajate hulgas ka umbes 40 USA sõdurit, kes naasid hiljuti Iraagist. Sõdurid kandsid plakateid, millel seisis: “Tooge nad kohe koju!”

Ameeriklaste toetus on viimaste küsitluste kohaselt president Bushile seoses Iraagi sõjaga oluliselt langenud. Lõppeval nädalal korraldatud küsitluse kohaselt eelistab 55 protsenti inimestest vägede kiiremat väljaviimist Iraagist.