Eelmise aasta 29. märtsil plahvatasid Moskvas hommikuse tipptunni ajal 40-minutilise vahega kahes metroojaamas pommid. Plahvatustes hukkus 40 ja sai vigastada umbes 160 inimest. Improviseeritud lõhkeseadmete võimsus oli Lubjanka jaamas 4 kilogrammi trotüülekvivalendis ning Park Kulturõ jaamas 2 kilogrammi, vahendab BNS.

73 protsenti küsitletud venemaalastest tunnistasid, et nad kardavad praegu uusi terroriakte ja pantvangide võtmist, teatas ajavahemikul 18.-21. märtsini 45 regioonis küsitlust läbi viinud Levada keskus.

15 protsenti küsitletuist hindas terroriaktide võimalust vähetõenäoliseks.

77 protsenti venemaalastest kardab suuremal või vähemal määral langeda terroriakti ohvriks, samuti tunnevad nad muret lähedaste inimeste pärast. 10 protsenti küsitletuist ei pea terroriakti ohvriks langemist kuigi tõenäoliseks.

57 protsenti vastanuist, teistest sagedamini mehed ja moskvalased, kahtlevad eriteenistuste ja siseministeeriumi suutlikkuses kaitsta elanikke uute terrorirünnakute eest. 29 protsenti respondentidest, teistest sagedamini naised ja jõukamal järjel elanikud, loodavad, et korrakaitsejõud tagavad nende julgeoleku.

Levada keskus märgib, et terrorihirm on Venemaa ühiskonnas praegu suur, kuid jääb siiski 2004. ja 1999. aasta näitajatele alla.