Allakirjutanute sõnul tähendab Hassan Rouhani hiljutine valimine Iraani uueks presidendiks, et on saabunud aeg vastastikuse mõistmise uueks ajastuks, vahendab BBC News.

„Meie, allakirjutanud praegused ja endised poliitvangid Iraanis, kirjutame selle kirja, et pöörata teie tähelepanu halvavate majandussanktsioonide hävitavale mõjule,“ öeldakse kirja alguses. „See tegevus mõjutab ebasoodsalt Iraani inimeste elusid ning selle tulemus on olnud rängad piirangud meie maa poliitikaelus.“

Allakirjutanud ütlevad, et Iraani tuumaprogramm on arenenud hädaohtlikuks võidujooksuks USA-ga, mis on õõnestanud vastastikust usaldust.

Kirja autorid väidavad, et Rouhani on kindel dialoogi uskuja, kes on minevikus tuumaküsimuste üle läbirääkimisi pidanud.

„Meie nägemuse järgi võib selle valitsuse ametiaeg olla viimane võimalus selle konflikti viimiseks mõistliku ja vastastikku vastuvõetava lahenduseni,“ öeldakse kirjas.

Rouhani inaugureeriti Iraani presidendiks pühapäeval ning oma esimesel pressikonverentsil kutsus ta üles pidama tõsiseid ja sisulisi läbirääkimisi rahvusvahelise kogukonnaga.

Valge Maja andis mõista, et on dialoogiks avatud, öeldes oma avalduses, et Teheran leiab USA-st tahet täis partneri.