Et Türnpu suri oma New Jersey kodus üksinda ning tal polnud teadaolevaid lähedasi, tulid meest viimsele teekonnale saatma üle tuhande võõra, järgides sõjaväelise matuse traditsioone.

Türnpu suri detsembris üksildaselt oma kodus ning keegi matusetalitusel osalenutest polnud tema nime kuulnudki, kuid pidasid oluliseks austada tema panust.

"Me peame austama neid, kes Vietnamis teenisid ning Peetril poleks siin kedagi olnud, kui me poleks kogukonna poole pöördunud," kirjeldas Leroy Wooster samanimelisest matusebüroost, mis Türnpu sängitamise eest vastutas.

Nimelt ei suutnud Leroy Türnput ilma talituseta mulda sängitada, ta maksis matuste eest oma taskust ning kutsus kohale kogukonna.

Uudised üksildasest sõjaveteranist levisid kulutulena.

Matuserong koosnes paarisajast autost, mis vaikselt North Hanoveri linnakese kirikust kalmistule kulges.

"Ta on minu vend, sõjavägi on vennaskond," lausus matusel osalenud Iraagi sõja veteran Jose Burgos.

Osalejad kogunesid ümber Türnpu kirstu, osa neist poetas mõne pisaragi, osa andsid au.

"Mina olen ameeriklane, tema oli ameeriklane," kirjeldas üks matusel osalenud inimene.

Naisterahvas, kes oli kunagi Türnpu naabruses elanud, sõnas, et mehel oleks kindlasti omaenda matust kõrvalt vaadates pisar silma tulnud. "See on kahetsusväärne, et paljud veteranid ei saa oma eluajal sellist tähelepanu, nad on justkui elavana meelest pühitud," lausu ta.

Türnpu leiti 9. detsembril oma kodust Waterfordis. Ta elas üksinda ning tal oli vähe tuttavaid. Ta oli abielus, kuid lahutas 1980. aastal ning lapsi tal ei olnud.

Türnpu teenis Vietnamis aastatel 1964-1966. Ta sündis Eestis aastal 1941 ning läks USA-sse koos oma emaga.

Uudis Türnpu matustest on jõudnud suurematesse USA meediakanalitesse, inimesi on inspireerinud kogukonnatunne, mis tõi tuhat inimest neile tundmatu sõjaveterani viimsele teekonnale.