Mitme tunnistaja teatel hukkus Berntsen, püüdes takistada Breiviki laste ja noorte tapmisel. Kahe lapse isa, politseinik ja Norra kroonprintsess Mette-Mariti kasuvend oli tööpartei noorteorganisatsiooni AUF-i suvelaagris vabatahtliku turvamehena, mida ta oli teinud aastaid. Politsei immigratsiooniosakonnas töötanud Berntsen oli toonud laagrisse ka oma 10-aastase poja, kirjutab VG Nett.

„Trond helistas koju oma elukaaslasele ja ütles, et saarel on palju hirmunud noori, kes tahavad sealt minema pääseda. Ta ütles, et kavatseb noored kokku koguda ja saada olukorrast ülevaate,“ ütles Berntseni endine advokaat Torkil Røseid. See oli viimane kord, kui elukaaslane Berntsenist midagi kuulis.

Berntsen toimetas kõigepealt oma poja ohutusse kohta ning läks seejärel otse Breiviki tabama.

Breivik ei kõhelnud sekunditki ning lasi relvastamata politseiniku maha.

Trond Berntseni isa Rolf Berntsen abiellus kroonprintsess Mette-Mariti ema Marit Tjessemiga 1994. aastal. Rolf Berntsen suri 2008. aasta 10. aprillil pärast pikaajalist rasket haigust. Kroonprintsess Mette-Maritil oli kasuisaga lähedane suhe ning Trond Berntsen oli Mette-Mariti pojale Mariusele vanaisa eest.

„Kroonprintsessi mõtted on tema lähema perekonna juures,“ teatas kuningalossi kommunikatsioonijuht Marianne Hagen VG-le.