Interpoli teatas, et neile laekus eile Ukraina võimudelt nõue, et organisatsioon annaks Janukovõtši suhtes välja „punase teavituse“, mis tähendab seda, et kui ukrainlased oma tahtmise saavad, informeeritakse 190 Interpoli liikmesriiki, et ühe liikmesriigi uurimisorganid või rahvusvaheline kohus on isiku suhtes välja andnud vahistamismääruse, vahendas AP.

Rõhutada tasub, et tegemist pole rahvusvahelise vahistamisorderiga ehk Interpoli liikmesriik ei ole kohustatud Janukovõtšit kinni pidama ja Ukrainale välja andma.

Ukraina taotlust Janukovõtši kohta menetletakse ning selgitatakse välja, kas see vastab Interpoli tegevuseeskirjadele.

Janukovõtš põgenes Venemaale vahetult pärast seda kui pärast ligi 80 inimelu nõudnud riigipööret ametist taanduma sunniti.

Ukraina peaprokuratuuri peauurimisvalitsus alustas 25. veebruaril kriminaaljuurdlust tahtlike tapmiste toimepanemise organiseerimise kohta massiürituste ajal Kiievi Iseseisvuse väljakul 2013. aasta novembrist kuni 2014. aasta veebruarini.

2. märtsil teatas Ukraina peaprokuröri kohusetäitja Oleh Mahnitskõi, et alustatud on veel üht kriminaaljuurdlust Janukovõtši vastu katse ja üleskutse kohta kukutada Ukraina põhiseaduslik kord.