"12 inimest on vahistatud," ütles Zarja ning lisas, et vahistatute hulgas on ka niinimetatud musta roodu ülem, kes andis välja tulirelvad meeleavaldajate tulistamiseks, vahendab UNIAN.

Ukraina peaprokuröri Oleh Mahnitskõi sõnul anti just nendele eriüksuslastele tulirelvad, täpsemalt snaipripüssid, et nad kataksid relvastamata Berkuti taganemist.

„Vahistatud on eriüksuse Berkut mitmed töötajad. See on Berkuti erirood, niinimetatud must rood, mis on ette nähtud erioperatsioonideks. Ja juba praeguseks hetkeks on välja selgitatud rida isikuid ja toimub tegevus nende vahistamiseks. Samuti toimub uurimistegevus teiste isikute kindlaks tegemiseks. Sellele roodule anti välja relvad, sealhulgas snaiprirelvad,“ ütles Mahnitskõi.

Peaprokuröri asetäitja Oleksi Bahanetsi sõnul tavaline Berkut tulirelvi ei saanud.

„Sai ainult erirood. Nende ülesanne oli, nagu nad täna seletavad, kuigi me neid lõpuni ei usu, nende ülesanne oli tulistada ründavaid meeleavaldajaid ja anda Berkuti relvastamata põhijõududele võimalus lahkuda Instõtutska tänavalt Bankova piirkonda hotelli Natsional juurde,“ ütles Bahanets.