Babtšenko suri vigastustesse teel haiglas, vahendab UNIAN.

Esimesena kirjutas Babtšenko tulistamisest Facebookis ajakirjanik Aider Muždabajev. "Arkadi Babtšenkot tulistati, kodus, selga. Viidi haiglasse. Otsin, millisesse, sõidan sinna," kirjutas Muždabajev.

Hiljem kinnitas Ukraina siseministeerium, et Babtšenko suri.

"Telefonile 102 saabus teade arstidelt: neile helistas naine ja ütles, et avastas korterist oma verise mehe. Kannatanu suri esialgsetel andmetel selga saadud vigastustesse," teatas siseministeerium.

Ajakirjanikku tulistati selga majas, kus ta elas, Kiievi Dnipro rajoonis. Politsei teatel oli Babtšenko naine parajasti vannitoas. Ta kuulis pauke, tuli välja ja nägi meest vereloigus. Naine kutsus kiirabi, mees viidi ära, aga ta suri saadud vigastustesse kiirabiautos. Muždabajev teatas, et Babtšenkot tulistati oma korterisse sisenemisel, kui ta naasis poest. Kokku tulistati teda kolm korda selga.

Kiievi politseivalitsus koostas kahtlusalusest fotoroboti. Tema vanus on 40-45 aastat, kas 175-180 sentimeetrit, keskmise kehaehitusega. Hall habe. Tulistaja kandis tumesinist nokamütsi, teksatagi ja teksapükse.