Edela-Ukraina suurlinnas Odessas 135. valimisringkonnas asuvas sünnitusmajas sünnitas naine kaks tütar- ja ühe poeglapse. Ema ja lastega on kõik korras, teatab Interfax-Ukraina.

Pühapäevaste presidendivalimiste ajal suri ka kolm oma kohust täitnud Ukraina kodanikku. Samas Odessas suri kahe meetri kaugusel ühes koolis asuvast valimisjaoskonnast 28-aastane naine. Kohale tõtanud arstid äkksurma põhjust veel öelda ei oska, vahendab UNIAN.

Korrespondent kirjutab, et ka Lääne-Ukrainas Hmelnõtski oblasti Polonski rajoonis suri 1959. aastal sündinud mees, kel hakkas peale valimas käimist koduteel halb. Arstidel ei õnnestunud terava südamepuudulikkuse käes kannatanud meest päästa.

Varem oli teada ka Tšerkassõ oblastis toimunud vahejuhtumist, kus meeskodanik suri otse kohaliku valimiskomisjoni uste ees.  

Sarnaseid juhtumeid toimus ka sügisel 2007 toimunud raadavalimiste ajal. Toona surid otse valimisjaoskondades kaks militsionääri ja üks eakas naisterahvas.

Keskvalimiskomisjon on andnud loa halva tervisega kodanikel ilma vastava tõendita kodus hääletada, kuid presidendikandidaat Julija Tõmošenko pooldajad kaebasid selle otsuse edasi, kuna see andvat võimaluse võltsinguteks.