Lvivis Tarass Ševtšenko ausamba juurde väljakule kogunenud inimesed protestisid Harkivis 21. aprillil presidentide Dmitri Medvedevi ja Viktor Janukovitši vahel sõlmitud Vene laevastiku Krimmi jäämise pikendamise lepingu vastu.

Ürituse organisaatorid teatasid Interfaxile, et oli vastu võetud otsus koguneda miitingule mitte parteilise sümboolikaga vaid riigilippude alla.

Lvivi oblasti nõukogu aseesimees Roman Ilõk teatas esinemise ajal, et nõukogu saadikud kavatsevad sõita pealinna Kiievisse. Kavas on korraldada ülemraada ees 27. aprillil väliistung ning protestida sel moel Harkivi lepingu vastu, mis lubab venelastel veel 25+5 aastaks Sevastoopolisse jääda.

Lepingu kohaselt hakkab Moskva sõjabaasi kasutatava maa ja kinnisvara eest aastas 98 miljonit dollarit (1,14 miljardit krooni) maksma.

Varasem, president Viktor Juštšenko ajal sõlmitud leping sätestas Vene laevastiku viibimise vaid kuni aastani 2017. Juštšenko pidas Krimmis viibivaid Vene vägesid destabiliseerivaks faktoriks ja oli lepingu pikendamise vastu.

Sevastoopolis aga tervitati laevastiku jäämist