Surve valitsusele on viimase ööpäeva jooksul kasvanud veelgi, Ukraina diplomaatiline korpus teatas välisministeeriumis oma toetusest opositsiooni esindajale Viktor Juštšenkole, teatab korrespondent.net.

Ukraina kõrgema justiitsnõukogu esimees Nikolai Šelest soovitas opositsioonil pöörduda valimistulemuste selgitamiseks ülemkohtu poole, teatab gazeta.ru.

Šelesti sõnul on kohtul õigus tühistada nende valimispiirkondade tulemused, kus toimusid rikkumised ning allesjäänud tulemuste põhjal välja kuulutada valimiste võitja.

Riikliku televisiooni juhtkond on teatanud, et tele- ega raadiosaateid riigis ei katkestata.

Harkovi, Kiievi, Lvivi ja teiste linnade ning rajoonide võimud on omalt poolt kinnitanud, et tunnistavad Juštšenkot presidendina.

Lahkuv president Leonid Kutšma kutsus opositsiooni esindajaid enda juurde, et arutada, kuidas lõpetada “see poliitiline farss, millel võivad olla tõsised tagajärjed”. Kutšma lubas, et võimud ei kasuta esimesena jõudu.

Valge Maja teatas teisipäeval, et USA-le valmistab “sügavat muret laialdane ja usaldusväärne info Ukraina valimiste pettuste kohta,” teatab CNN.

Hoolimata väga pingelisest olukorrast suuremaid korrarikkumisi ega kokkupõrkeid Kiievis pole olnud.