„Ukraina relvajõudude transpordilennuki An-26 otsingu- ja päästeoperatsioon kindlaks määratud rajoonis Luganski oblastis jätkub. Praegu on teada kahe meeskonnaliikme saatus. Informatsiooni teiste meeskonnaliikmete kohta kontrollitakse, võetakse tarvitusele meetmed side taastamiseks nendega,“ öeldi teates UNIAN-i vahendusel.

Pealtnägijad teatasid, et Luganski oblasti Krasnodoni rajoonis tulistasid Vene-meelsed võitlejad esmaspäeval kella 12.30 ajal alla Ukraina lennuki, mille piloot katapulteerus.

Ukraina siseministri nõunik Anton Geraštšenko kinnitas, et Luganski oblastis tulistasid terroristid alla sõjaväe transpordilennuki An-26.

„Mul on informatsioon ainult selle kohta, et kaks meeskonnaliiget hüppas langevarjudega välja. Üksikasjadest teatakse relvajõududes. See on nende lennuk,“ ütles Geraštšenko.

Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu informatsioonikeskuse esindaja Andri Lõssenko teatas omakorda, et lennukit ei oleks saanud alla tulistada kaasaskantava õhutõrje raketikompleksiga, mis on terroristide relvastuses. Lennuk tulistati tema sõnul alla 6500 meetri kõrguselt.

„Mitte ükski kaasaskantav õhutõrje raketikompeleks, mis on täna terroristide relvastuses, ei suuda sellel kõrgusel lennukit tabada,“ ütles Lõssenko ja selgitas, et An-26 tulistati alla teise, võimsama relvaga, mida kasutati eeldatavalt Venemaa territooriumil.

Võttes arvesse andmeid, mille andsid Ukraina piloodid, kellega ühendust saadi, uuritakse kaht versiooni: tulistati moodsast maapealsest raketikompleksist Pantsir või tulistati Vene lennukilt välja õhk-õhk tüüpi rakett H-24.

Lõssenko sõnul lennukis peale seitsme meeskonnaliikme reisijaid ei olnud, oli vaid üks laadungit saatnud isik.

Liikumise Informatsiooniline Vastupanu koordinaator Dmõtro Tõmtšuk teatas aga Facebookis, et kaks alla tulistatud lennuki meeskonnaliiget on vangis.