Keskvalimiskomisjon peab 15. märtsiks moodustama 225 ringkonnakomisjoni. Iga komisjoni koosseisus peab olema vähemalt 12 liiget, sealhulgas kaks iga kandidaadi poolt. Ülemmäära seaduses ette ei nähta, vahendab Interfax-Ukraina.

Ringkonnakomisjonid peavad 4. aprilliks moodustama valimisjaoskonnad ja 21. aprilliks jaoskonnakomisjonid. Ka neis peab olema 12 liiget ja kaks iga kandidaadi poolt.

Ukraina keskvalimiskomisjoni praegune koosseis moodustati 2007. aastal kvoodipõhimõtte järgi ning praegusel hetkel esindab kümme selle 15 liikmest endise võimul olnud enamuse huve. Opositsioonil on sellele koosseisule palju pretensioone, eriti 2012. aasta oktoobris toimunud parlamendivalimiste demokraatlikkuse suhtes.

Keskvalimiskomisjoni esimees Mõhhailo Ohhendovskõi, kes nimetati ametisse Regioonide Partei kvoodi alusel, teatas oma valmisolekust viia presidendivalimised läbi kõrgel tasemel ja vastavalt rahvusvahelistele standardidele. Parlamendis teatati aga juba, et keskvalimiskomisjon formeeritakse ümber kohe pärast seda, kui moodustatakse koalitsioonivalitsus.

Kõige tõenäolisemad presidendikandidaadid on tuntud poksija, erakonna UDAR juht Vitali Klõtško; üks Maidani aktivistidest ja tuntud ärimees Petro Porošenko; Batkivštšõna parlamendifraktsiooni juht Arseni Jatsenjuk ning ühenduse Svoboda juht Oleh Tjahnõbok.

Samuti mainitakse võimalike presidendikandidaatide hulgas Batkivštšõna juhti, endist peaministrit Julia Tõmošenkot, kes vabastati hiljuti vanglast, kuid tema advokaat Serhi Vlassenko ütles, et Tõmošenko ei ole teinud avaldust kavatsuse kohta kandideerida.