Vinnitsa külje all metsas asunud punker oli üks paljudest, mis Kolmanda Reichi juhi jaoks ehitati. Führerhauptquartier Wehrwolf (Libahunt) oli kasutuses kevadest 1942 kuni kevadeni 1944, kirjutab Ukraina infoagentuur UNIAN. 

Hitleri Ukraina staabi lähedale metsa paigutati erimiilitsa üksused ja konvoieerijad ning künoloogid koertega. Lisaks avati ka staap ning väliköök.  

Kõik need tõkkemeetmed võeti tarvidusele seoses eile olnud Adolf Hitleri 120. sünniaastapäevaga ning suurenenud tungil punkri juurde just sellel ning lähedalolevatel päevadel.

„Laekus informatsioon, et rohkem kui tuhat ekstremistlikult meelestatud noort koos fašistliku svastikaga saabuvad Hitleri staapi Wehrwolf, et seal tähistada 20. aprillil füüreri 120. sünnipäeva," jutustati agentuurile Vinnitsa oblasti siseasjade valitsuses.   

Siseministeeriumi esindaja sõnul oli teateid, et punkrit kavatsetakse külastada ka välisriikide kodanike poolt - enamasti Venemaalt. Ta lisas, et militsionäärid on valmis deporteerima Ukrainast kõik, kes rikuvad kohalikku seadusandlust.

Ukrainas on natsionaalsotsialistliku sümboolika demonstreerimine ja inimvaenulike ideede propaganda keelatud ning seadusega karistatav.