Ukraina kindralstaabi ülema Sergei Kiritšenko sõnul tuleb lisaks ida-kagu piirkondadele tugevdada armee lahinguvalmidust ka Krimmis ja lääne regioonis, kirjutab ajaleht Djelo.

Nagu ütles Ukraina kaitseminister Juri Jehhanurov peab selle kindralstaabi plaani veel kinnitama valitsus ja president ning see võib valmida nädala lõpuks. Täpseid kavatsusi pole veel avalikustatud.

Ajalehe andmetel võib jutt käia õhutõrjevägede suurendamisest, lisaraketikomplekside ja sõjalennukite piiri äärde saatmisest teistest regioonidest.

Jehhanurov ütles kommentaariks nendele plaanidele, et augustikuised sündmused Kaukaasias sundisid paljusid riike mõtlema oma julgeolekule uues kontekstis, kirjutab Ukraina Kommersant.

Kaitseminister rõhutas uuesti, et Ukrainal on hädavajalik liituda NATOga. „Meie noore riigi poliitiline eliit ei ole võimeline nõutaval moel reageerima olemasolevatele ohtudele. Me saame seda teha ainult kollektiivse julgeoleku süsteemis.“

Rääkides hiljuti Ukraina võimalikest vaenlastest, märkis Jehhanurov, et nendeks võib nimetada riike, kel on Ukrainale territoriaalseid nõudmisi. Seal juures vihjas minister Venemaale, tuletades meelde, et Sevastoopol tekitab „kelleski“ suuri kahtlusi.

Minister rõhutas, et Ukraina armee on võimeline riiki kaitsma. „Kui lagunes Nõukogude Liit sai Ukraina oma käsutusse poole endise suurriigi õhutõrjest. Meil läheb hästi ja me saame hakkama.“