„Ma tahan, et me ei ajaks asju segamini: see pole mitte peaminister Mõkola Azarovi valitsus, vaid see on Janukovitši valitsus," ütles Situatsioonide modelleerimise agentuuri direktor Vitali Bala Interfaxi vahendusel.

Bala rõhutas Kiievis toimunud pressikonverentsil, et „mõningate Janukovitši esinemiste põhjal oleme juba arusaanud, kes saab „peaministriks" - kõik ideed ja direktiivid, eriti pangandussfääri puutuvad, hakkavad tulema Bankova tänavalt (seal asub presidendi administratsioon - toim)".

Politoloog lisas, et värskel peaministril Azarovil „faktiliselt pole tegevuskava riigi kriisist väljatoomiseks", sest vastasel juhul oleks ta pärast ametisse kinnitamist esitlenud oma kriisivastast programmi.

Agentuuri asedirektor Aleksei Golobutski märkis aga omalt poolt, et sisuliselt võib uue valitsuse koosseisu jagada kahte kategooriasse - „professionaalid" nagu Serhi Tõhõpko ning „vihatud ministrid" siseminister Anatoli Mogilev ja teised.

Ukraina ülemraadas kinnitati 11. märtsil 235 rahvasaadikust koosnev uus võimukoalitsioon, mis valis suure häälteenamusega uueks valitsusjuhiks Regioonide Partei fraktsiooni liikme Mõkola Azarovi.

Uude „Stabiilsuse ja Reformide" võimukoalitsiooni kuuluvad kolm erakonda: vastvalitud president Viktor Janukovitši Regioonide Partei, kommunistid ja raada esimehe Volodõmõr Litvini Blokk.