„Me leiame, et jutt peab käima Ukraina, Vene Föderatsiooni, Euroopa Liidu ja USA ametlike esindajate läbirääkimistest,“ ütles Perebõinis ja lisas, et selliste läbirääkimiste pidamise võimalust kooskõlastatakse, vahendab ITAR-TASS. „Konkreetsetest kuupäevadest veel rääkida ei saa. Jutt käib lähinädalast.“

Euroopa Liidu välispoliitilise esindaja Catherine Ashtoni pressiesindaja Maja Kocijančič ütles, et Euroopa Komisjon töötab aktiivselt nii Moskva, Kiievi kui ka Washingtoni suunal neljapoolse kohtumise korraldamiseks olukorra reguleerimiseks Ukraina ümber. „Selle kohtumise päevakorda praegu kooskõlastatakse,“ ütles Kocijančič, kes aga mingit konkreetset kuupäeva läbirääkimiste toimumiseks öelda ei osanud.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles varem, et Venemaa on valmis arutama mitmepoolset formaati Ukraina olukorra üle läbirääkimiste pidamiseks Euroopa Liidu, USA ja Ukraina osavõtul, kuid sellise ürituse formaat ei ole veel kokku lepitud ja Washingtoni esitatud tähtajad tekitavad küsimusi.

Lavrov märkis, et rääkis esmaspäeval telefoni teel USA riigisekretäri John Kerry ja Saksamaa välisministri Frank-Walter Steinmeieriga ja arutas seda küsimust mõlemaga. „Nagu selgitas USA riigidepartemangu esindaja Jen Psaki, lähtuvad ameeriklased sellest, et selline kohtumine toimub umbes kümne päeva pärast. Meie John Kerryga mingeid konkreetseid kuupäevi ei arutanud, sest meie nõusoleku saamiseks on vaja kõigepealt mõista, milliseks kujuneb selle ürituse formaat, milline on päevakord ja millised on õiguslikud protseduurid,“ ütles Lavrov.