Opositsiooni esindaja Vikotor Juštšenko, kes sai esimesena sõna süüdistas kohe oma vastast peaminister Viktor Janukovitšit valimispettuses, teatab BBC.

Janukovitš süüdistas vastast samuti pettuses, kuid ütles, et olukorra lahendamiseks on vaja dialoogi.

Väitluse käigus peegeldus üliterav valimiskampaania ka kandidaatide sõnavõttudes ja hoiakutes, pidevad isiklikud solvangud läbisid tervet saadet.

Juštšenko ütles Janukovitšile: “Palun saage aru, teie ja teie meeskond varastas kolm miljonit häält. Nad üritasid meilt varastada meie tulevikku.”

Janukovitš omakorda ütles: “Kui te arvate, et suudate võita ja valitseda terve Ukraina üle siis te küll eksite — te saate ainult osa Ukraina presidendiks”.

Janukovitš lükkas tagasi väited nagu oleks ta “võimude” kandidaat ning süüdistas lahkuvat presidenti Leonid Kutšmat opositsiooniga kokkumängus “rahva huvide vastu”.

Kuigi kohati hakkasid kandidaadid üksteisest üle karjuma lõpetasid nad saate siiski käteldes.

Tegemist oli juba teise teledebatiga kahe mehe vahel. Esimest korda toimus see enne valimiste teist vooru novembris. Tookord oli saade palju staatilisem, kandidaadid lugesid peamiselt varem ettevalmistatud seisukohti paberi pealt maha. Seekordne saade oli vaatajate sõnul oluliselt elavam ja andis paremat aimu kandidaatide olemusest.

Ekspertide sõnul ei mõjutanud debatt enam aga kuigi paljude valijate arvamust, kuna enamikul on eelistus juba olemas.