Ukaasis märgitakse, et ühiskondlik-poliitiline olukord Krimmi poolsaarel on teravnenud, leiab aset varjamatu agressioon ning Krimmi territooriumi ja Sevastopoli linna hõivamine Venemaa poolt. Ebaseaduslikult moodustatud Vene-meelsed relvaformeeringud hõivavad ja blokeerivad Vene Föderatsiooni relvajõudude üksuste toetusel riigivõimuorganite hooneid, Krimmi võimuorganite hooneid, lennuvälju, maismaa ja mere transpordikommunikatsioone, sõjaväelisi juhtorganeid, sõjaväeosi ning Ukraina relvajõudude objekte, mis asuvad poolsaarel, vahendab UNIAN.

Seoses sisepoliitilise olukorra järsu halvenemisega, Vene Föderatsiooni sekkumisega Ukraina siseasjadesse, sotsiaalsete pingete kasvuga Krimmis ja Sevastopoli linnas ning vastavalt Ukraina põhiseaduse paragrahvi 106 punktidele 1, 17 ja 20 ning paragrahvile 112 otsustatakse välja kuulutada ja läbi viia osaline mobilisatsioon.

Mobilisatsiooni läbiviimine nähakse ette Vinnõtsja, Volõõnia, Dnipropetrovski, Donetski, Žõtomõri, Taga-Karpaatia, Zaporižžja, Ivano-Frankivski, Kiievi, Kirovohradi, Luhanski, Lvivi, Mõkolajivi, Odessa, Poltava, Rivne, Sumõ, Ternopili, Harkivi, Hersoni, Hmelnõtskõi, Tšerkassõ, Tšernivtsi ja Tšernihivi oblastites ning Kiievi linnas.

Mobilisatsioon Krimmi ja Sevastopoli arvelt kavatsetakse läbi viia nende kodanike hulgas, kes on avaldanud vabatahtlikult soovi sõjaväeteenistusse astuda.

Mobilisatsioon viiakse läbi 45 ööpäeva jooksul alates ukaasi jõustumisest.