Telekanali Rada teatel hääletas vastava määruse poolt 243 raadasaadikut 404st kohal viibinust. „Oranžile printsessile" sule sappa andmist toetasid Regioonide Partei ja kommunistide esindajad, suurem osa Litvini Blokist ja osa Meie Ukraina-Rahvuslik Omakaitse (NUNS) saadikutest.

Lisaks ka 7 saadikut naispoliitiku enda fraktsioonist. Ülejäänud Tõmošenko Bloki liikmed ja märkimisväärne osa NUNSist hääletusprotseduurist osa ei võtnud.

Tõmošenko valitsuse tagasi astumisele eelnes valitsuskoalitsiooni lagunemine. Raada spiiker Volodõmõr Litvin teatas eelnenud päeval selle töö lõppemisest, viidates sellega tõigale, et ta pole saanud saadikute allkirju, mis viitaksid parlamendienamusele.  

Järgmise sammuna peab raada suurim fraktsioon uue presidendi Viktor Janukovitši „koduerakond" Regioonide Partei alustama uue koalitsiooni moodustamist ja peaministri valimist.

Suurem osa Ukraina analüütikuid on seda meelt, et uueks valitsusjuhiks saab Janukovitši ammune kaasvõitleja Mõkola Azarov. Riigipea ise on nimetanud ka presidendivalimistel edukalt esinenud endise spiikri Arseni Jatsenjuki ja äritegelase Serhi Tõhõpko kandidatuuri.

Tõmošenko on varem teatanud, et teeb kõike endast sõltuva säilitamaks peaministritooli. Sealjuures lisades, et kui ikkagi võetakse vastu otsus tema ametist vabastamise kohta, siis ta jätab minuti pealt oma töö katki ja loobub riigis toimumise eest vastutamast.