Pealetungiks on vajalik tõsine arvuline ja materiaal-tehniline ülekaal, mida praegu mässulistel hinnangute järgi ei ole, vahendab Novoje Vremja.

„Mässulised paiknevad nende kontrollitud territooriumidel ümber tavarežiimil, liiguvad väekolonnid, kuid jutt ei käi sellest, et kohe-kohe algaks pealetung meie positsioonidele. Selliseid võltsteadaandeid pealetungi kohta on olnud juba üsna palju,“ ütles Seleznjov.

Samal ajal on Ukraina pool valmis olukorra igasugusteks arenguteks. On olemas kõik vajalik selle jaoks, et tagada isikkoosseisu julgeolek ja ülesannete täitmine, kinnitas Seleznjov.

Praegusel hetkel on sõjaväelaste peamine vaenlane külm ilm. „Olukord on pingeline: külm, käed jalad külmuvad,“ ütles Seleznjov. Ukraina sõjaväelaste talveks ettevalmistamine ja nende varustamine uutmoodi vormiriietusega toimub Seleznjovi sõnul igapäevaselt. Kõik saadetised lähevad esmajärjekorras eesliinile.

„Põhimõtteliselt eesliinil keegi ilma riieteta ei ole, aga tuleb olla pragmaatiline ja objektiivne. Tööd on veel rohkem kui piisavalt. Öelda, et kõik on valmis, pole õige, aga me töötame ja edasiliikumist on. Meie logistika igavust ei tunne,“ rääkis Seleznjov.

Terrorismivastase operatsiooni staabis avaldatakse Seleznjovi sõnul suurt tunnustust vabatahtlikele, kes varustavad sõjaväelasi soojade esemete, sooja pesu, kootud maskide, sallide ja uute ahjudega, mis kütavad ruume paremini.