„Analüüsides esimesi ööpäevi pärast vaherahu algust, võib kinnitada: ebaseaduslikud relvaformeeringud ei pea allkirjastatud kokkulepetest kinni,“ öeldakse terrorismivastase operatsiooni pressikeskuse Facebookis avaldatud teatas Interfax-Ukraina vahendusel.

„Alates „vaikuse“ režiimi algusest on vastane 31 korral kasutanud raketiheitjaid, neli korda tanke ning 56 korda suurtükke ja miinipildujaid... Kokku andis vastane 112 korral tulelööke terrorismivastase operatsiooni jõudude pihta. Meie sõjaväelased avasid tule ainult vastuseks,“ teatas pressikeskus.

Sealjuures on Debaltseve suunal terrorismivastase operatsiooni jõudude positsioonide tulistamist võrreldes eelmiste päevadega rohkem ette tulnud. „Eelmise ööpäeva jooksul andsid mässulised 88 korral lööke Debaltsevele ja seda ümbritsevatele asulatele, kasutades praktiliselt kõiki relvaliike. Kõige rohkem kannatasid vastase tule all Debaltseve, mida kurjategijad tulistasid 19 korral Gradidest, ning Tšornuhhõne, mida ründasid kolmel korral ebaseaduslikud formeeringud ja mida neljal korral tulistati Gradidest. Popasna, Sanžarivka, Zolote ja Kamenka asulate pihta andsid ebaseadusliku formeeringud aktiivselt tuld Gradidest ja suurtükkidest,“ teatas pressikeskus.

Luganski ja Donetski suunal on terrorismivastase operatsiooni jõudude positsioonide tulistamise intensiivsus langenud. Tulistati laskurrelvadest ja granaadiheitjatest.

Mariupoli suunal tulistasid mässulised kahel korral tankidest Volnovahha rajoonist Šõrokõnest.

Lisaks sellele täheldati vastase droonide aktiivsuse suurenemist Debaltseve juures.