„Meie sõjaväeosa ja teisi sõjaväeosi hoiavad piiramisrõngas need „ritsikad“ („сверчки“ - ilma eraldusmärkideta Vene sõdurid, tuntud samuti kui „rohelised mehikesed“ - UNIAN). See on normaalne, läbimõeldud sõjaline erioperatsioon. Need on Vene Föderatsiooni Musta mere laevastiku sõjaväelased. Ja meile, Ukraina armee sõjaväelastele, avaldavad need sõjaväelased survet, aga me ei või vastu isegi piiksatada,“ ütles Ukraina ohvitser UNIAN-i vahendusel.

Ukraina ohvitseri sõnul on Vene sõjaväelastel käsk ning nad täidavad seda rangelt ja professionaalselt. Samal ajal ei ole Ukraina sõjaväelastel siiamaani selgeid korraldusi.

„Meil on Vene okupatsioon, aga meie praegune võim Kiievis (või kaitseministeerium, teised ametkonnad) ei tee midagi, ei liiguta sõrmegi,“ on Ukraina sõjaväelane nördinud.

Ta nõuab juhtkonnalt selgeid instruktsioone, mida teha ühes või teises olukorras, mitte lihtsalt üleskutseid mitte alluda provokatsioonidele.

„Näiteks ründajad ronivad üle meie sõjaväeosa tara ja hakkavad ähvardama. Aga mul on automaat kaenla all ja tulistada ei tohi. No kuidas nii? Isegi kui meie vastu tulevad need maskeeritud kasakakesed (Doni-äärsest Rostovist või kust nad tulevad), isegi selleks juhuks ei ole käsku. Meil ei ole isegi luba iseennast kaitsta,“ ütles Ukraina sõjaväelane.

„Meist pole vaja teha kangelasi, aga peavad ju olema kas või mingisugusedki selged käsud, selge informatsioon selle kohta, mis Krimmis toimub. Ja ma ei taha saada Ukraina kangelaseks postuumselt. Aga kui on vaja, siis saan selleks,“ ütles ohvitser.

Piiramine kestab juba nädala, Ukraina sõjaväelastel puudub normaalne toitlustamine, nad on olnud sunnitud Krimmist minema saatma oma perekonnad ning nad ootavad iga hetk provokatsioone või rünnakuid okupantide või „Krimmi omakaitselaste“ poolt. Vaatamata sellele ei kavatseta truudusvandest taganeda.