Ukraina siseministri nõunik Anton Geraštšenko ütles kolmapäeval Kiievis, et Ukraina siseministeeriumil on ümberlükkamatud tõendid Šoigu osalemise kohta „otseses tegevuses Luganski rahvavabariigi ja Donetski rahvavabariigi terroristidele relvade üleandmisel: raketiheitjate Grad, tankide, suurtükkide ja muu“, vahendab Interfax-Ukraina.

„Praegusel hetkel töötame me informatsiooni kontrollimise kallal selle kohta, et nimelt härra Šoigu kooskõlastas õhutõrje raketikomplekside Buk-M1 üleandmise terroristidele, et nad saaksid Ukraina lennukeid alla tulistada. Aga, nagu me teame, viis see Malaysia Airlinesi lennuki traagilise hukuni,“ ütles Geraštšenko. „Samuti on härra Šoigu käes viimaste viidete järgi kogu kontroll relvasaadetiste ja terroristide erinevate rühmituste tegevuse koordineerimise üle.“

Geraštšenko sõnul on see seotud sellega, et eelmine mässuliste juhtimise süsteem Ukrainas näitas oma ebaefektiivsust.

„Varem juhtis ühtesid terroristide gruppe föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) ja teisi Vene Föderatsiooni relvajõudude kindralstaabi luure peavalitsus (GRU). Tänaseks päevaks on vastu võetud otsus, et kõiki terroriste juhib härra Šoigu,“ ütles Geraštšenko.

Varem teatas Ukraina siseminister Arsen Avakov, et Ukraina siseministeeriumi peauurimisvalitsus alustas kriminaaljuurdlust Šoigu ja ärimees Konstantin Malofejevi üle.