Hildén-Järvenperä, kes on Donetski rahvavabariigi dotsent Johan Bäckmani juhitava Soome esinduse pressisekretär, imestab ise talle osaks saanud kriitika üle, vahendab YLE Uutiset.

Hildén-Järvenperä naasis äsja puhkuselt Krimmi poolsaarelt, mille Venemaa kevadel annekteeris. Naine räägib, et peab Ukraina praegust valitsust fašistlikuks huntaks, mis tegeleb genotsiidiga.

„Ühendriikide toetatud Kiievi fašistide tegevust, eriti nende käivitatud genotsiidi ei saa aktsepteerida,“ teatas Hildén-Järvenperä e-posti teel.

Satakunta ametikõrgkooli õpilaskond on juba nõudnud Hildén-Järvenperä separatismisümpaatiate kohta selgitust. Hildén-Järvenperät paneb see aga imestama.

„Ma imestan, mille vastu SAMK õpilased on minu tegevuses, mille eesmärk on anda informatsiooni, mis tegelikult toimub Donetski ja Luganski piirkonnas. Ilmselt ei ole õpilastel piisavalt informatsiooni, sest vaevalt tahab keegi teadlikult toetada piirkonnas toimuvat genotsiidi,“ vastas Hildén-Järvenperä õpilastele.

Hildén-Järvenperä tegevusest hämmastunud Soome sotsiaaldemokraatliku erakonna Pori osakond arutab tema tegevust järgmisel koosolekul.

„Minu arvates on hea, et parteiosakond tahab asja arutada. Võibolla oleks laialdasem teavitustöö omal kohal, sest lääne võimumeedias ei ole ilmselgelt piisavalt informatsiooni sündmustest selles piirkonnas,“ teatas Hildén-Järvenperä ja ütles, et kaalub pressikonverentsi korraldamist.