Erinevatele OSCE vaatlejatele ja teistele suursaadikutele edastatud kirjas märgib Prokoptšuk, et Ukraina piirivalve andmete kohaselt on Venemaa väed koondumas Harkivi, Luganski ja Donetski lähedale, selgub saadiku kirjast.

Harkivi piiri lähedal on suursaadiku aruande kohaselt toimunud täna järgmised sündmused:

- Venemaal asuvasse "Lesniki" rongijaama saabus 9 ešeloni sõjaväevarustust (relvastatud sõdurite transpordivahendeid ning jalaväe lahingmasinaid), mis laaditi maha sõjaväebaasis nr. 63796.

- 5 relvastatud sõdurite transportmasinat, 2 sõjaväesõidukit "Ural" ja sõjaväe väliköök asuvad Platonovka piirkonnas, mis on umbes kahe kilomeetri kaugusel Ukrainast. Vene piirivalve ei luba rahvast sinna piirkonda.

Donetski piiri lähedal täheldati järgmist:

- Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse piiriüksusele Veselo-Voznesenovkas anti kogunemisalarm.

- Venemaa numbrimärkide autode liiklus Ukraina suunas on Veselo-Voznesenovka - Novoazovsk piiripunktis peatatud.

Luganski piiri lähedal täheldati järgmist:

- Kohaliku märkasid Vene vägede koondumist suunal Millerovo - Dyakovo, umbes 3-4 kilomeetri kaugusele Ukraina piirist.

- Samuti märgati Vene vägede koondumist Luganski ja Donetski regioonide lähedal.

Samal ajal on palunud Ukraina lähedal asuva Venemaa Rostovi piirkonna kuberner üles seada telgid Ukrainast saabuvatele põgenikele.

"Need Venemaa ametnike teod võivad olla märgid võimalikust ettevalmistusest tungimaks üle piiri Ukrainasse," ütleb suursaadik enda raportis.

Venemaa Musta mere laevastiku ülem Aleksandr Vitko esitas Ukraina sõjaväelastele ultimaatumi, teatati agentuurile Interfax-Ukraina kaitseministeeriumist.

„Kui nad ei ole homme hommikul kella viieks alla andnud, algab tõeline rünnak Ukraina relvajõudude allüksuste ja sõjaväeosade vastu kogu Krimmis," teatati kaitseministeeriumist Interfax-Ukraina vahendusel.

Venemaa Musta mere laevastiku ülema ultimaatumist annavad Ukraina sõjaväeosade isikkoosseisule teada Vene sõjaväelased.