„Mariupollased tahtsid täna korraldada rahumarsi. Ja nagu mulle öeldi, kavatses aktsioonile minna üle 50 000 inimese. Ja seda ainuüksi Mariupolis, aga Donbassis on täna valmis minema miljonid. Miks? Sest inimesed on hirmus elamisest väsinud. Väsinud terrori all elamisest. Väsinud minemast tänavale ja kuulide alla sattumast. Donbassis käiakse ringi automaatidega, granaadiheitjatega, linnades on banditism ja marodöörlus. Kas see on rahulik elu? Kas see on tugev majandus? Kas see on väärikas töö ja väärikas palk? Ei! Ja just seetõttu tahtsid inimesed minna rahumarsile,“ ütles Ahmetov telekanalis Ukraina UNIAN-i vahendusel.

„Ma tahan kõigile öelda: meid ei hirmutata, meid ei peatata. Mitte keegi, sealhulgas need, kes nimetavad ennast mingiks Donetski vabariigiks. Kes neist kuulnud on? Kes teab Donetski rahvavabariigi juhtide nimesid? Mida nad Donbassi heaks teinud on? Ei! See on võitlus Donbassi vastu! See on Donbassi genotsiid,“ leiab Ahmetov.

Seoses sellega kutsus Ahmetov töötavat Donbassi üles korraldama hoiatusstreik kogu regioonis.

„Ma kutsun kõiki töökollektiive minema homme hoiatusmeeleavaldusele töökohta. Ja see miiting algab homme keskpäeval vabrikuvilega, mis kõlab kõigis Donbassi ettevõtetes rahu toetuseks ja verevalamise vastu. Ja kuni ei valitse rahu, kõlab iga päev kogu Donbassis kell 12 selline vile,“ ütles Ahmetov.

Ahmetov kutsus ka kõiki autojuhte ja kõiki patrioote selle aktsiooniga ühinema.