Izvestija väitel näitas politsei sisejuurdlus, et ebaseaduslikku jälitustegevust juhtis politsei asedirektor ja kriminaalosakonna juht Vadim Trojan, kes on tuntud kui Azovi vabatahtlike pataljoni endine asekomandör.

Samuti on autopommi plahvatuse järel ülesvõetud teleklipis näha kahte meest, kellest üks on Izvestija väitel Azovi endine võitleja.

Ajalehe kinnitusel on mõlemad mehed Trojani käsualused. Leht ei täpsusta siiski, miks peaksid võimalikud pommipanejad kuriteopaigale jääma ja laskma end kaamerasse jäädvustada. Azovi pataljoni ametliku teate järgi puudub neil mõrvaga seos ja nad kaotasid Šeremeti näol ühe oma sõpradest meedias.

Reedel teatas siseministeerium, et Izvestija väited ajakirjaniku jälitamisest ei vasta tõele, kuid laupäeval ütles peaprokurör Juri Lutsenko, et prokuratuur on alustanud väidete kontrollimiseks juurdlust.

Esmaspäeval ütles politseiameti juht Khatia Dekanoidze ajakirjandusele, et Trojan viibib praegu puhkusel ning temaga vesteldakse siis, kui ta sealt naaseb. „Kindlasti on ta huvitatud läbipaistvast uurimisest ja vastab kõigile küsimustele,“ ütles Dekanoidze. Politseijuht lisas, et paari päeva pärast tuleb puhkuselt ka siseminister Arsen Avakov, kes viiakse seejärel olukorraga kurssi.