Ülemraada esimees Volodõmõr Rõbak ütles rahvaesindajatele, et seitsmeaastast vanglakaristust kandva Tõmošenko nelja välismaal ravi saamist puudutava eelnõu hääletus lükatakse edasi neljapäevale, teatab Associated Press BNS-i vahendusel.

Otsus annab märku sellest, et president Viktor Janukovitš püüab jätkuvalt hoida suhteid lisaks Euroopa Liidule ka Venemaaga, mis nii avalikult kui varjatult assotsiatsioonileppele vastu töötab.

"Leppisime kooskõlastusnõukogus kokku, et neljapäeval asume kohe hommikul eurolõimumisseadusi läbi vaatama," teatas Rõbak teisipäeval pärast konsulteerimist fraktsioonijuhtidega.

Euroopa Liit meelitab Ukrainat allkirjastama tuleval nädalal assotsiatsioonilepet, kuid nõuab eeltingimusena muuhulgas Tõmošenko vabadusse pääsemist.

Assotsiatsioonilepe, millele Ukraina siiski loodab 28.-29. novembri Vilniuse tippkohtumisel alla kirjutada, on esimene samm Euroopa Liiduga ühinemise poole ja tähendaks Kiievi lahtirebimist Venemaast, mis püüab naabrit enda juhitud tolliliitu saada.