"Meie informatsiooni kohaselt, ja ma rääkisid välisministriga alles poolteist tundi tagasi, sõitis president Janukovõtš Harkivisse mingisugusele kohtumisele ja ta on juba kohale jõudnud," ütles ametnik uudisteagentuurile AFP.

Küsimuse peale, kas Janukovõtš "põgenes Kiievist" peale kokkuleppe allkirjastamist, ei soovinud ametnik otseselt vastata, vahendab BNS.

"Nagu te teate, siis pole see haruldane, et pärast suuremaid poliitilisi otsuseid külastab ta idapiirkonda, kus asub tema poliitiline baas," rääkis ametnik.

Ukraina president ja kolm opositsiooniliidrit allkirjastasid reedel kriisilahenduskokkuleppe, samuti otsustas Ukraina parlament presidendi volitusi piirta võttes vastu seaduse 2004. aasta põhiseaduse taaskehtestamise kohta.

Dokumendile andsid allkirja president Janukovõtš ning opositsioonijuhid Vitali Klõtško, Arseni Jatsenjuk ja Oleh Tjagnõbok.

Lisaks leppisid valitsus ja opositsioon kokku, et Ukrainas toime pandud vägivallaaktide uurimist jälgivad Ukraina valitsus, opositsioon ja Euroopa Nõukogu. Võimud ei kuuluta välja eriolukorda ning nii võimud kui opositsioon hoiduvad jõudu kasutamast.

Ukraina rahutustes pealinnas Kiievis oli reede õhtuks hukkunud ligi 80 inimest.

Janukovõtš kuulutas laupäevaks ja pühapäevaks välja leina Kiievi rahutuste ohvrite mälestuseks.