Peamine neist on vastuolude kõrvaldamine Ukraina, Venemaa ja teiste tolliliidu liikmete vahel, kellele ei ole kasulik Ukraina-Euroopa Liidu vabakaubandustsooni loomine. „Sellega seoses oleksin tänulik teie toetuse eest vastavale koostööle aluse panemisele formaadis Ukraina-Euroopa Liit-Venemaa,“ ütles Janukovõtš Lenta.ru vahendusel.

Lisaks sellele väljendas Ukraina president lootust, et Euroopa Liit vaatab üle mõnede Ukraina ekspordiartiklite turupiirangud, aga ka Euroopa riikide seisukoha „majanduslikult põhjendamatu“ gaasitranspordi osas Ukrainast mööda minnes.

Janukovõtš palus Euroopa Liidult ka finants- ja majandusabi programmi loomist Ukraina jaoks. 27. novembril ütles Janukovõtš, et majanduse kohanemiseks ja toetamiseks üleminekuperioodil pärast Euroopa Liiduga assotsiatsioonileppe sõlmimist vajab Ukraina 160 miljardit eurot.

Euroopa Liidu esindajatel ei õnnestunud Vilniuses toimuva idapartnerluse tippkohtumise käigus veenda Janukovõtšit kohe assotsiatsioonileppele alla kirjutama. Nüüd kavatsetakse sellele dokumendile alla kirjutada Euroopa Liidu-Ukraina tippkohtumisel Brüsselis, mis peaks toimuma 2014. aasta veebruaris või märtsis. Euroopa Liit on esitanud Ukrainale omalt poolt mitmeid nõudmisi, millest kõige tähtsam on Julia Tõmošenko probleemi lahendamine.