Ajalehe andmetel alustas Zanevski tööd Janukovitši ihukaitsjana 2008. aastal, kui praegune riigipea oli veel opositsiooniliider. Zanevskit soovitas presidendi poeg Aleksandr Janukovitš, vahendab Lenta.ru.

Ametlikult juhib Janukovitši ihukaitset Ukraina kodanik Konstantin Kobzar, Zanevskit nimetatakse aga presidendi mittekoosseisuliseks nõunikuks. Avalikel üritustel on aga näha, et valvemeeskonda juhib just nimelt venemaalane.

Zanevskil on lisaks sellele isiklik kabinet, mis asub presidendi administratsiooni hoones kohe Janukovitši kabineti kõrval, mis on mittekoosseisulise nõuniku puhul ebatavaline.

Zanevski töötab seejuures „Ihukaitsjate akadeemias”, mille asutamise ta juures oli, ja kirjutab selle foorumis, et on ja jääb Venemaa patrioodiks, et Ukrainal peab olema blokiväline staatus, et Ukraina on ennast natsionalismist täis õginud ja pole enam Venemaa suhtes vaenulik.

Lisaks sellele kirjutas mees, kes on kõige lähemas kokkupuutes kõigi Ukraina saladustega, et töötas varem Venemaa presidendiks kandideerinud Aleksandr Lebedi ihukaitsjana.

Kust Zanevski palka saab, et õnnestunud ajalehel välja selgitada.

Ukraina ajakirjanikud ja opositsionäärid on korduvalt kurtnud, et Janukovitši ihukaitsjad käituvad palju jõhkramalt ja tseremoonitsematumalt kui eelmise presidendi Viktor Juštšenko omad.