Koalitsiooni moodustamiseks on ülemraadas vaja saada 225 kohta, aga praeguse seisuga saaks Rahva Teener 227 kohta, vahendab UNIAN.

Hetkel on valimiskomisjon lugenud 62,48% häältest.

Rahva teener saaks praeguse seisuga 42,52% häältest ning nimekirjade järgi 121 kohta ja majoritaarsetest ringkondadest 106 kohta – kokku 227.

Vene-meelne Opositsiooniplatvorm saaks 13,01% häältest, endise presidendi Petro Porošenko Euroopa Solidaarsus 8,52% häältest, Julia Tõmošenko Batkivštšõna 8,02% häältest ja rokkbändi Okean Elzõ laulja Svjatoslav Vakartšuki Golos 6,30% häältest.

Valimisaktiivsus oli rekordiliselt madal – 49,86%, aga seaduse järgi on tulemused siiski kehtivad.

„73% oleks olnud parem, aga me oleme tänulikud ja ausalt öeldes mina isiklikult ja igaüks meist, me oleme tänulikud Ukraina rahvale toetuse eest,” ütles Zelenskõi.

„See oli valimiste kolmas voor. Seni on neid sellel hooajal olnud kolm... Me täname kõiki, kes meie poliitilist jõudu toetasid. Me oleme veendunud, et saame majoritaarsetes ringkondades head tulemused. Ma loodan väga, et alustame lühikese ajaga kõike seda, mida kevadel lubati,” lausus erakonna Rahva Teener juht Dmõtro Razumkov.

Vene-meelne Opositsiooniplatvorm – Elu Eest süüdistas konkurente rikkumistes.