Leštšenko ütles, et raha eraldati Trumpi abile Manafortile et finantseerida selliseid teenuseid nagu lävepakuküsitluste läbiviimine valimistel, arvutite ostmine ja uuringute läbiviimine. Suurim ühekordne makse oli 3,5 miljonit dollarit, vahendab Reuters.

Manafort on neid väiteid, mis esitati esimest korda esmaspäeval ajalehes New York Times, eitanud. New York Times kirjutas, et Manafort sai viie aasta jooksul sularahas makseid enam kui 12 miljoni dollari väärtuses ning need on kirjas Regioonide Partei salajastes arveraamatutes.

Ukraina korruptsioonivastase võitluse agentuur (NABU) on kinnitanud Regioonide Partei „musta arvepidamise“ olemasolu, kuid on rõhutanud, et nad ei saa kindlaks teha, kas raha sai kätte Manafort isiklikult.

Petro Porošenko bloki fraktsiooni kuuluv Leštšenko kutsus Ukraina võime üles saatma Washingtoni abipalve Manaforti uurimiseks.

„Manafort ei töötanud vaba Ukraina heaks, ta teenis üle kümne aasta Regioonide Parteid ning on selge, et tema töö maksti kinni,“ ütles Leštšenko pressikonverentsil. „Raha anti üle sularahas ja arveldusi on võimatu jälgida, aga mul ei ole kahtlust nende dokumentide ehtsuses. Kui hr Manafort eitab mingeid väiteid, arvan ma, et ta tuleb selles asjas üle kuulata, ja ta peab tõestama oma positsiooni, et ta ei olnud sellega seotud.“