Liga.Novosti ajakirjanik küsis Jarošilt, kes peale tema kuulub veel Parema Sektori juhtkonda ja kes aitab tal otsuseid vastu võtta.

„Parem Sektor on praegu sõjalis-poliitiline liikumine, mis koosneb kahest osast: poliitilisest parteist Parem Sektor ja vabatahtlikust Ukraina korpusest Parem Sektor. Paljud vabatahtliku korpuse liikmed võivad olla ka partei liikmed. Mina olen kogu liikumise juht. Mul on kaks asetäitjat: Andri Tarassenko, kes sai haavata Donetski lennuvälja lähedal Piskõs ja on praegu ravil Eestis, ning Andri Stempitskõi, korpuse ülem. Lisaks sellele on olemas Parema Sektori juhatus, mis tegeleb peamiselt poliitiliste küsimustega, sest sõjas ei saa loomulikult põhimõtteliselt demokraatiat olla,“ vastas Jaroš.

Vastates küsimusele, miks on Ukraina riigi ja Parema Sektori vahel nii pingelised suhted, ütles Jaroš järgmist: „Just riigi ja Parema Sektori vahel on kõik hästi. Aga võimudega kahjuks mitte alati. Asi on selles, et revolutsioon toimus, kuid muudatusi tagalas pole toimunud mingisuguseid, et mitte öelda, et asi on läinud veel hullemaks. Me oleme ju kõik seda näinud. Vabatahtlikud tulevad ja räägivad raskustest. Mina sõitsin ringi Lääne-Ukrainas – inimesed kaebavad. Altkäemaksud, pistised, korruptsioon – kõik on nii nagu oli.“

Ukrainlased saabusid Eestisse ravile 23. septembril. „Kagu-Ukraina konfliktis kannatada saanud, kes tulevad Eestisse välisministeeriumi toetusel, on tsiviilisikud,“ ütles Eesti välisministeeriumi pressiesindaja Helena Nõmmik siis Delfile.

„Neid on kümme meest. On kaitseministeeriumi esindajaid, tähendab need on sõjaväelased. On vabatahtlike pataljonide esindajaid. Selles grupis, nii palju kui mina mäletan, rahumeelseid elanikke ei ole,“ ütles telefoni teel „Aktuaalsele Kaamerale“ Dnipropetrovski Metšnikovi-nimelise oblastihaigla peaarsti asetäitja Oleksandr Tolubajev.