„Me pöördume oma partnerite poole ÜRO julgeolekunõukogus, et kutsuda kiiresti kokku ÜRO julgeolekunõukogu istung. Me esitame tõendid selle kohta, et just Vene pool teeb katseid konflikti ja verevalamist eskaleerida, hõivata Ukraina piiripunkte ja nurjata presidendivalimisi,“ ütles Jatsenjuk neljapäeval Kiievi oblastis Interfax-Ukraina vahendusel.

Peaministri sõnul on Ukraina korrakaitsjatel ümberlükkamatud tõendid Ukrainas tegutsevate ebaseaduslike relvaformeeringute liikmete väljaõppekeskuste olemasolu kohta Venemaa territooriumil.

Rääkides Vene võimude teadetest Ukraina piiril olevate vägede alalistesse paiknemiskohtadesse naasmise kohta, ütles Jatsenjuk: „Vene Föderatsiooni teated vägede tagasitõmbamisest Ukraina piiridelt on bluff, sest kui väed isegi lahkuvad, siis Vene võimude otsesel kaasabil toimuvad Venemaa territooriumil ettevalmistatavate relvastatud terroristide riigipiiri ületused.“

Jatsenjuk ütles, et Ukraina siseministeerium teavitas Vene poolt vastavasisulise noodiga sellest, et just Venemaa provotseerib konflikti eskaleerumist Ukrainas.