Ukraina Pravda viimastel andmetel üritas pealinna miilits õhtul maha tirida protestijate paigaldatud barrikaade, et seejärel arvatavasti väljakut meeleavaldajatest puhastada. Kohalik telekanal TV5 teatas kella 18 ajal, et miilitsa eriüksus Berkut tungis partei Isamaa peakontorisse ja üritas sisse murda erakonna serveriruumi.

Opositsioon andis veidi enne kella 19 meedia vahendusel teada, et eriüksusel õnnestus serveriruumi sisse saada ja sealt olulist tehnikat minema viia.

Miilitsa pressiesindaja Olga Bilõki sõnul on aga erakonna Isamaa puistamine meedia ja opositsiooni vandenõu ja tegelikult ei ole miilitsal sellega mingit seost. "Ei miilits ega Berkut ole korraldanud Batkivštšõna (erakond Isamaa -toim) ruumides mingeid operatsioone," väitis miilitsa pressiesindaja.

Hiljuti Kiievis viibinud EPL-i arvamustoimetuse juhi kt Krister Parise sõnul saabus Kiievisse esmaspäeva õhtuks teadmata hulk miilitsaid ja sõjaväelasi.

"Masinad on blokeerinud kahelt poolt Maidani, kinni on pandud ka seal läheduses asuvad metroojaamad. Seega on inimeste juurdetulek peatatud."

"Võimud on öelnud, et üksused toodi Maidani avaliku korra kaitseks ja nad ei kavatse miitingulisi rünnata. Neil on olemas kohtu otsus, et tuleb vabastada Kiievi linnavalitsuse hoone," rääkis Paris.

Demonstrandid püstitasid Parise sõnul pühapäeval barrikaadid ka presidendi administratsiooni ja valitsushoonete ette ja takistavad nii ametnike tööleminekut. "Praegu sõltub kõik sellest, mida mõtleb Janukovitš ja mida mõtlevad tema julgeoleku eest vastutavad inimesed," rääkis Paris.

„Kõigi Maidani sissepääsude ja väljapääsude juures seisavad siseväed, bussid ja veokid. Metroo ei tööta,“ teatas mõne aja eest Lenta.ru korrespondent.

Enne seda teatati, et alates esmaspäeva hommikust hakkasid Kiievi kesklinna kogunema jõustruktuuride – eriüksuste ja sisevägede võitlejad.

Kiievi oblastist saabusid linna siseväelased, keda varem blokeerisid opositsiooni poolehoidjad. Ukraina siseministeeriumist teatati, et nad tulid isikkoosseisu välja vahetama.

Lisaks sellele koondusid õiguskaitseorganite töötajad Kiievi linnavalitsuse hoone juurde, mis on üle nädala olnud meeleavaldajate valduses.

Opositsioon arvas juba päeval, et võimud valmistuvad protestiaktsioonide jõuga laialiajamiseks.

"Siseväed ei ole saanud käsku opositsiooni pooldajate laialiajamiseks Iseseisvuse väljakul," teatas veel kella 16 ajal sisevägede staabiülema asetäitja Oleksandr Oleštšenko Ukrainskaja Pravdale.

Ukrainas viibiv inimõiguslane Silver Meikar kirjutas aga Twitteris, et Ukraina parlamendisaadik vastas Meikari küsimusele, kas eriüksused hakkavad jõugu meeleavaldust laiali ajama sõnadega "väga tõenäoliselt".