„Mobilisatsiooni käigus võidakse sõjaväeteenistusse kutsuda sõjaväekohuslastest naised järgmises vanuses: ohvitseride puhul 20-50 aastat, teiste sõjaväekohuslastest naiste puhul 20-40 aastat,“ ütles kindralstaabi esindaja Vladõslav Seleznjov UNIAN-i vahendusel.

Seleznjov märkis, et mobilisatsiooni käigus kuuluvad sõjaväeteenistuse kutse alla naised, kes on Ukraina kodanikud, kes on eelkõige väljendanud soovi läbida sõjaväeteenistus ja on sõjaväekomissariaatides arvel, kes on arstlike komisjonide poolt tunnistatud sõjaväeteenistuseks kõlblikeks, on läbinud ajateenistuse ja saanud sõjaväelise ameti ning ka need, kes ei ole läbinud ajateenistust, kuid on saanud sõjaväelise ameti hariduse või elukutse alusel.

Seleznjovi sõnul hakkab enamik mobilisatsiooni käigus teenistusse kutsutud naisi teenima meditsiinilistes ülesannetes, kuid ka side- ja logistikaüksustes.

Seleznjov lisas, et 2014. aastal kutsuti seoses osalise mobilisatsiooniga teenistusse Ukraina relvajõududesse umbes sada sõjaväekohuslasest naist.