"Meie, kõikide tasandite omavalitsusorganid, Krimmi autonoomse vabariigi ülemnõukogu ja Sevastopoli piirkonna [omavalitsus] oleme otsustanud võtta vastutuse põhiseadusliku korra, seaduse ja kodanike õiguste kaitse eest oma territooriumil," kirjutasid Kagu-Ukraina seadusandjad Harkivis aset leidnud kongressil vastu võetud resolutsioonis, vahendab BNS.

"Viimaste päevade sündmused Ukraina pealinnas Kiievis on viinud keskvalitsusorganite paralüüsi ja riigis valitseva olukorra destabiliseerumiseni," seisis dokumendis.

Opositsioon ei ole täitnud 21. veebruaril sõlmitud kriisikokkuleppega võetud kohustusi ning ebaseaduslikud relvarühmitused hõivavad jätkuvalt valitsusasutusi ning tapavad rahumeelseid kodanikke ja õiguskaitseametnikke, kirjutasid seadusandjad.

"Ukraina ülemraada töötab terrori, relvaähvarduse ja tapmiste tingimuses," deklareerisid omavalitsused. "[Seetõttu] tekitavad Ukraina parlamendis niisuguste tingimuste juures vastu võetud resolutsioonid kahtlust nende vabatahtlikkuse, legitiimsuse ja seaduspärasuse osas."

Resolutsiooni teksti kohaselt jääb dokument jõusse kuni põhiseadusliku korra taastamiseni Kiievis.