Lõssenko teatas neljapäeval toimunud pressikonverentsil, et operatiivse informatsiooni järgi on Donetski rahvavabariigi juhtidele antud käsk kõigi üksuste peale grupeeringu Oplot ümberpaigutamiseks Donetskist Šahtarskisse, mis kutsus esile uue vastasseisu laine Oploti võitlejate ja teiste üksuste vahel. Nimelt kavatsevad grupeeringud Vostok Kalmius ja Vene Õigeusklik Armee ühineda Oploti vastu ning neid, kes on vastu, ootab füüsiline kõrvaldamine.

„Korra loomise eesmärgil terroristide hulgas saabus Venemaalt terrorismivastase operatsiooni territooriumile Vene Föderatsiooni FSB diversiooni eriüksus Võmpel, mille koosseisus on sada meest, kes viivad läbi karistusoperatsioonid mässuliste hulgas,“ rääkis Lõssenko.

Samuti märkis Lõssenko, et mässuliste jutt lahingutegevuse taastamisest Donbassis ei ole uudis, sest nad ei ole lahingutegevust peatanudki.

„Miks rääkis Zahhartšenko (Donetski rahvavabariigi peaminister Aleksandr Zahhartšenko – toim.) jälle sõjast? Ilmselt sellepärast, et keegi palus tal seda öelda. Sest lahingutegevus ei ole niigi katkenud, nad rikuvad iga päev rängalt tingimusi, protokolli ja memorandumit, millele Minskis alla kirjutasid,“ ütles Lõssenko.