„Niinimetatud Donetski rahvavabariik ja Luganski rahvavabariik kujutavad endast otsest ohtu Donbassi rahulike elanike eludele. Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) hoidis neil päevil ära seeria terroriakte, mille tagajärjel oleks võinud kannatada sadu Slovjanski lapsi,“ ütles Lõssenko UNIAN-i vahendusel.

Lõssenko näitas ajakirjanikele SBU videot, milles oli Lõssenko sõnul näha Slovjanski 4. kooli filiaali hoone ja hoov. Algklasside ruumidesse oli tehtud laboratoorium lõhkekehade valmistamiseks. Ruumidest leiti palju juhtmejuppe, lüliteid, detonaatoreid, püssirohtu ja lõhkeainet.

„Ainuüksi nendest ruumidest leiti neli kohale paigutatud lõhkeseadeldist ja pool kilo plastiklõhkeainet, mida oli võimalik distantsilt plahvatama panna. Samasuguste lõhkeseadeldistega olid mineeritud ka teised Slovjanski õppeasutused,“ rääkis Lõssenko.

Naaberkooli oli aga paigutatud raketiheitja Grad. Slovjanski lennunduskolledžist leiti 22 peidetud kasti 30-millimeetrise kaliibriga mürskudega.

„Praegusel hetkel käib uurimine. Töötatakse läbi versiooni, et 1.-2. septembril, kui lapsed tulevad kooli, kavatseti toime panna terroriakt,“ ütles Lõssenko.

Lõssenko sõnul tõestavad need faktid, et niinimetatud Donetski ja Luganski rahvavabariigid on terroriorganisatsioonid, mis kujutavad endast otsest ohtu Donbassi rahulikele elanikele.