Souli politsei teatel rammis suursaadik Volodõmõr Belašov esmalt esinduslikku sedaani, kuid peatuma ei vaevunud ja kihutas sündmuskohalt minema, kirjutab ajaleht The Korea Times.

Viie minuti pärast sattus diplomaat aga uude seiklusesse ja kuna seekordne kokkupõrge linnataksoga oli tõsine (vigastatud taksojuht viidi haiglasse), siis Belašov peatas auto.

Sündmuskohale saabunud politseinikele ta dokumente näidata ei suvatsenud ning lukustus selle asemel masinasse, viidates oma diplomaatilisele puutumatusele. Ka alkotestist mees loobus.

Suursaadik Volodõmõr Belašov

Lisaks Belašovile pidasid Souli politseinikud sel ööl kinni veel ühe Ukraina diplomaadi, kes oli autoroolis ilmsete joobetunnustega. Paraku ka tema keeldus oma isiku avalikustamisest, viidates samuti oma puutumatusele ja lukustas ennast autosse.

Need asjaolud ei jätnud korealastele muud kahtlusi kui, et mõlemad saatkonna kõrged ametnikud olid õhtustelt pidustustelt naasnud tugevas joobes.

Mõlemad mehed toimetati koju neile sündmuskohale järele saabunud kolleegide poolt. Lõuna-Korea ametivõimudkavatsevad esitada Kiievile juhtunu pärast noodi.